Pieczona owsianka bananowo - orzechowa: /1 porcja/
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka otrębów
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- dojrzały banan
- 1 łyżka masła orzechowego
- pół łyżeczki cynamonu
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Płatki wraz z otrębami zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na całą noc (można pominąć). Rano kroimy 3/4 banana w drobną kostkę i wrzucamy do miseczki. Dodajemy płatki, jogurt, cynamon, proszek do pieczenia oraz masło orzechowe. Całość porządnie mieszamy lub miksujemy. Gotową masę przekładamy do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego i dekorujemy pozostałą częścią owocu. Pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Smacznego!
Dzień dobry
OdpowiedzUsuńNiestety nie znalazłam na stronie adresu e-mail
Zapraszam do kontaktu na: kontakt@blog-media.pl
Chciałabym przedstawić informacje na temat możliwości współpracy reklamowej.
Pozdrawiam serdecznie
Magdalena
Owsianka 1-sza klasa ! Muszę się zabrać za pieczoną ;)
OdpowiedzUsuńFaktycznie śniadanko mistrzowskie. Banan, masło orzechowe i do tego zapieczone z płatkami. Cudeńko! :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda :))
OdpowiedzUsuńmistrzowskie i klasyczne połączenie :) mogłabym jeść taką bez końca!
OdpowiedzUsuńIdealna <3
OdpowiedzUsuńjakie cudo! kocham banany, mogłabym je jeść, jeść i jeść.. bez końca ; D
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie!
OdpowiedzUsuńJadłam takie tosty francuskie z tymi smakami, a owsianka zawsze jest zapowiedzią czegoś pysznego ;)
OdpowiedzUsuńUWIELBIAM OWSIANKE ALE PIECZONEJ NIE JADAŁAM MUSZE ZROBIC
OdpowiedzUsuńPb i pieczona owsianka <3
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie zwariowananastolatkagotuje.blogspot.com :-)