Śniadanie mistrzów #2 - pieczona owsianka Elvisa!



Pieczona owsianka bananowo - orzechowa: /1 porcja/
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka otrębów
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • dojrzały banan
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • pół łyżeczki cynamonu
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
Płatki wraz z otrębami zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na całą noc (można pominąć). Rano kroimy 3/4 banana w drobną kostkę i wrzucamy do miseczki. Dodajemy płatki, jogurt, cynamon, proszek do pieczenia oraz masło orzechowe. Całość porządnie mieszamy lub miksujemy. Gotową masę przekładamy do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego i dekorujemy pozostałą częścią owocu. Pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Smacznego!

 

12 komentarzy:

  1. Dzień dobry
    Niestety nie znalazłam na stronie adresu e-mail
    Zapraszam do kontaktu na: kontakt@blog-media.pl
    Chciałabym przedstawić informacje na temat możliwości współpracy reklamowej.
    Pozdrawiam serdecznie
    Magdalena

    OdpowiedzUsuń
  2. Owsianka 1-sza klasa ! Muszę się zabrać za pieczoną ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Faktycznie śniadanko mistrzowskie. Banan, masło orzechowe i do tego zapieczone z płatkami. Cudeńko! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo apetycznie wygląda :))

    OdpowiedzUsuń
  5. mistrzowskie i klasyczne połączenie :) mogłabym jeść taką bez końca!

    OdpowiedzUsuń
  6. jakie cudo! kocham banany, mogłabym je jeść, jeść i jeść.. bez końca ; D

    OdpowiedzUsuń
  7. Jadłam takie tosty francuskie z tymi smakami, a owsianka zawsze jest zapowiedzią czegoś pysznego ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. UWIELBIAM OWSIANKE ALE PIECZONEJ NIE JADAŁAM MUSZE ZROBIC

    OdpowiedzUsuń
  9. Pb i pieczona owsianka <3
    Zapraszam do mnie zwariowananastolatkagotuje.blogspot.com :-)

    OdpowiedzUsuń